Νέο »Εξοικονομώ κατ΄οίκον»

Επιδότηση έως 70% από το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για λέβητες, ηλιακούς και κουφώματα.

Επιδότηση έως 70% από το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για λέβητες, ηλιακούς και κουφώματα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤΟΙΚΟΝ 28/01/2017 – 11:24 Αξιολόγηση:3.83 1 2 3 4 5 (30ψήφοι) Share Like us Tweet Follow us Plus One Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.

 
eksis1.jpg

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ. Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να προσλάβουν «ενεργειακό σύμβουλο» για την προετοιμασία της αίτησης (το κόστος του οποίου θα ενισχύεται από το πρόγραμμα αλλά θα υπάρχει, χαμηλό σχετικά, πλαφόν) ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της υλοποίησης των επεμβάσεων θα πιστοποιείται από ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά τις παρεμβάσεις.

Επίσης, πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ως καινοτομίες ότι θα τεθούν υψηλότεροι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας μέσω πιο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ενώ παράλληλα θα γίνει επικαιροποίηση των τρεχουσών τιμών για τα είδη που επιχορηγούνται (για το κέλυφος και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις), ώστε να αντανακλούν καλύτερα την αγορά και να αποφεύγονται φαινόμενα υπερτιμολογήσεων. Έτσι λοιπόν αναμένουμε τα επιλέξιμα προϊόντα καθώς και οι αντίστοιχες τιμές αυτών να επικαιροποιηθούν και θα αναλυθούν περαιτέρω, αλλά αυτό, με βάση την εμπειρία και τις πληροφορίες μας, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τελευταία στιγμή.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και εδώ