Για «καλή» τύχη σε χώρους εργασίας και μη…

Ο χώρος εργασίας είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, κάτι σαν το δεύτερο σπίτι μας. Έρευνες έδειξαν πως ο χώρος εργασίας είναι καθοριστικός για την απόδοση του ατόμου. Γι’ αυτό το λόγο -και φυσικά επειδή δεν μπορούμε να αισθανθούμε σαν το σπίτι μας- υπάρχουν τρόποι όπου μας κάνουν να αισθανθούμε αποδοτικοί και ενεργητικοί αρκεί να τους ακολουθήσουμε…

Είναι γνωστό ότι το Φενγκ Σουι έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη να διακοσμήσουν τον χώρο τους είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό. Μικρές ή μεγάλες συμβουλές που σε περίπτωση που τις ακολουθήσουμε μπορούμε να ευνοηθούμε στους εξής τομείς: σταδιοδρομία, εσωτερική γνώση, οικογένεια,  ευημερία,  φήμη,  γάμος, παιδιά και  πιστοί φίλοι.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με συμβουλές για το γραφείο:

1)      Τοποθετείστε το γραφείο σας σε μέρος που να βλέπει τον νότο καθώς είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα. Σύμφωνα με το Φενγκ Σουι η διάταξη αυτή προσφέρει προστασία και μας επιτρέπει να βλέπουμε τις ευκαιρίες καριέρας και σταδιοδρομίας να έρχονται.

2)      Η θέση της καρέκλας πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένη που να μας επιτρέπει να βλέπουμε την είσοδο καθώς και το ποιος μπαίνει στο γραφείο μας. Η ακατάλληλη θέση είναι να έχουμε την πλάτη μας γυρισμένη προς την πόρτα διότι μπορεί να πιαστούμε απροετοίμαστοι κάποια στιγμή της ημέρας.

3)      Το γραφείο μας θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο και να μην υπάρχουν άχρηστα χαρτιά πάνω του. Εκτός του ότι μας βοηθά στην καλύτερη οργάνωση της δουλειάς μας ταυτόχρονα η ακαταστασία μπλοκάρει την καλή ενέργεια. Οργανώστε τα χαρτιά σας ταξινομώντας τα σε κατηγορίες με βάση την ημερομηνία ή βάζοντας διαφορετικά χρωματιστά αυτοκόλλητα ανάλογα με την χρησιμότητα του κάθε εγγράφου.

4)      Η πάνω αριστερή γωνία του γραφείου μας αναπαριστά την ευημερία, τοποθετώντας ένα φυτό βοηθάμε στο προσελκύσουμε αφθονία και χρήματα. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσουμε ένα όμορφο κρυστάλλινο βάζο.

5)      Στο επάνω μέρος του γραφείου μας, συγκεκριμένα στο κέντρο βάζοντας τις επαγγελματικές μας κάρτες είτε μια φωτογραφία που μας δείχνει να έχουμε εκπληρώσει ένα στόχο μας( όπως για παράδειγμα η αναμνηστική φωτογραφία ενός αγώνα που συμμετείχαμε κερδίζοντας  ένα μετάλλιο) μας βοηθά να αποκτήσουμε τα 15 λεπτά δημοσιότητας ή έστω την καλή φήμη των επαγγελματικών μας πλάνων.

6)      Ο αγαπημένος δεν πρέπει να έχει θέση μόνο στην καρδιά σας αλλά και στο γραφείο σας… Η σωστή θέση;;; Δεξιά πάνω γωνία με εσάς τους δυο… Όσο για την ελεύθερες ψυχές ένα φρέσκο λουλούδι θα βοηθήσει για λίγο ρομαντισμό, τύχη και θα βοηθήσει στην αλλαγή της διάθεσης.

7)      Είναι γνωστό ότι η καθιστική ζωή δεν ευνοεί την υγεία και την φυσική κατάσταση. Αφήνοντας κενό το κεντρικό σημείο του γραφείου σας ελκύετε καλή ενέργεια. Επιπλέον, το Φενγκ Σουι προτείνει να κάνετε μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς σας βοηθά να μείνετε συγκεντρωμένοι και να μειώσετε το άγχος.

8)      Αν η δημιουργικότητα και η φαντασία αποτελεί μέρος της εργασίας σας τότε τοποθετείστε μερικά περιοδικά ή βιβλία (για τους συγγραφείς) στο δεξί μέρος του γραφείου σας. Ένα μπλοκ  θα ήταν τέλεια ιδέα για τους σχεδιαστές ενώ για τους υπολοίπους ένα μεταλλικό αντικείμενο θα ενίσχυε την φαντασία σας.

9)      Από το κεντρικό σημείο του γραφείο σας περνάει ο τομέας καριέρα. Αυτό το σημείο είτε το αφήνετε κενό είτε γράφετε σε ένα post it το αγαπημένο σας απόφθεγμα που φυσικά πρέπει να είναι θετικό και να αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.

10)  Ποιος άνθρωπος δεν χρειάζεται φίλους στη ζωή του; Τοποθετώντας κάτω δεξιά το τηλέφωνο είτε την ατζέντα  βοηθάτε στον τομέα φίλοι. Μια ακόμα καλύτερη ιδέα είναι να βάλετε στο σημείο αυτό μια φωτογραφία από τις ονειρικές, μελλοντικές διακοπές. Μ αυτό τον τρόπο ευνοείται και ο τομέας ταξίδια.

Το Φενγκ Σουι δεν είναι μια μαγική συνταγή που θα μας λύσει τα προβλήματά μας. Το μόνο που κάνει είναι μας βοηθά με απλές καθημερινές κινήσεις να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να σκεφτόμαστε θετικότερα.

JP.